Vuxenlivet here I come

Som jag berättade väldigt kort i mitt försäljning-inlägg så har väldigt mycket hänt den senaste tiden. Här tänkte jag berätta lite om de olika händelserna när jag ändå har tid över att skriva ett inlägg under min bussresa hem från Lund där jag nu varit och shoppat tillsammans med min vän.

I onsdags gick jag tillsammans med mina vänner Anna, Fredrik, Alex, Demetri, Mårten och Johan till Café Lé efter skolan för att ta en drink. Kvällen slutade med glada miner men lägre saldo på kontot. Jag drack två cider, tog en Jäger-shot tillsammans med gänget samt tre Marabo-shots som jag blev bjuden på av min vän Johan. Torsdagen var en ledig dag för min del där jag bara låg hemma för att förbereda mig inför morgondagen.

vuxen

Vad hände då på fredagen som var så speciellt att jag var tvungen att förbereda mig dagen innan? Jag besökte Skurups Folkhögskola för intagningsprov på journalistlinjen. Tillsammans med drygt femtio andra människor, varav jag var yngst, gjorde jag fyra delmoment under dagen. Min grupp, vi blev under morgonens upprop i skolans aula uppdelade i fyra grupper, började dagen med att skriva ett oförberett prov kring nutidsfrågor. Det handlade främst om politik vilket jag inte känner mig så jätteduktig på så det känns inte som den delen gick speciellt bra för min del. Efter detta fick vi lyssna på en intervju som vi sedan skulle sammanfatta i textform efteråt. När vi ätit en god lunch i skolans matsal fick vi ha enskilda intervjuer kring varför vi vill studera till journalister. Min intervju kretsade främst kring eSport. Dagen avslutades med att vi fick skriva en artikel utifrån ett påhittat scenario innan jag tog tåget hem. Jag får reda på om jag kommit in på skolan eller inte innan midsommar, så jag håller tummarna vilket jag hoppas att ni också gör då jag verkligen vill komma in på skolan.

För övrigt så har jag nyligen tagit över eSportaren tillsammans med mina vänner Martin, Elin och Gustav. Vi kommer nu driva redaktionen via vår förening som vi startat i samarbete med League of Legends Sverige som ni finner på Facebook. Jag och Martin tecknade avtal med Ola, tidigare ägaren av sidan, här om veckan för att nu planera fram forum, nyheter, streams, YouTube och såklart turneringar i diverse spel.

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *